Helg

I morse vaknade jag av mig själv före klockan åtta. Sådant har inte hänt sedan jag var liten och ville se barnprogrammen på tv. Det är härligt att man ställt om dygnet. Det var längesen jag sov så gott som jag gjort senaste veckan. Som en bäbis verkligen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning för att åka iväg på party i Vidja. Just nu lyssnar jag på ny musik som kommer komma ganska snart, så stay tuned! Jag måste rota igenom min resväska och se vad jag har för klänningar med mig. Jag vet verkligen inte vad jag ska ha på mig... Dagens i-landsproblem.

over and out,
Rockstar

Lunchdags!

Strax ska jag ta hissen ner till Mackedonken och köpa fredagslunch. Jag och Emma har suttit och lyssnat på The Baseballs medan vi jobbat. Jag sjöng med och skuttade omkring lite, perfekt fredagskänsla. Det är otroligt hur mycket jag trivs att vara här. Lunchrasterna brukar alltid sluta med skrattanfall eftersom det är så härliga människor som jobbar här.

Nu har jag introducerat Emma till Aaron Sterner på Spotify, och det gillades vill jag lova! Lyssna du med om du inte redan har gjort det.

over and out,
Rockstar

Sorry people!

Jag har inte haft tid att blogga den senaste veckan. Jag har klivit upp jättetidigt och dragit på jobbet och inte kommit hem förrän vid sju, och då ska man hjälpa till med maten och äta och sen sova. Jag har varit helt slut varje dag den här veckan pga alla nya intryck och saker jag måste lära mig. Men det har samtidigt varit väldigt roligt och givande och alla är jättesnälla. Idag shoppade jag en knallrosa fuskpäls till Emmelie och även något till mig själv. En ganska basic topp och nya underkläder. Jag gick på ett nyöppnat H&M på Drottninggatan som var hur stort som helst och dom hade MASSOR med grejjer. Det var som att komma in i himmelen. Jag ska se om jag hittar något att äta, börjar bli ruskigt hungrig nu och resten lär inte komme hem förrän om en timme eller så.

over and out,
Rockstar

Dålig uppdatering

Förlåt, men jag har haft så mycket för mig så jag har inte hunnit skriva något. När jag kom fram i fredags var jag helt slut, hann inte mycket mer än att äta middag så somnade jag.

Igår var det då min födelsedag! Jag vaknade vid nio av att kärleken kom in och sjöng för mig och hade gjort i ordning frukost på sängen. Så himla söt. Av han fick jag en heldag. Vi ska alltså, den 6e februari, göra olika saker och han ska bjuda mig på allt. Först har han match och sen ska vi käka lunch, sen dricka bärs, sen se Djurgården - Modo och sen äta middag på en av hans favoritrestauranger. Det ska bli jättemysigt! Jag fick ett jättefint halsband från Laila Bagges märke Rock by Sweden av mina svärföräldrar. Jag blev helt kär i det. Yvonne vet verkligen vad jag gillar.

Jag fick även ett spa-kit av Jimmy och Karin och en flaska champagne av Lina, som också fyllde år igår. Vi käkade middag allihopa som vi hjälpts åt med och sen badade jag, baby och svärföräldrarna i deras utomhusjacuzzi innan jag och babe drog in till stan. Vi gick på Laughing Duck och drack bärs med massa folk. Jag, babe, Cilla, Fredrik, Lena, Andreas, Sofie, Kalle, Sandra, Hanna, Jimmie, Pelle med kompis,  och Andreas med två kompisar. Idag mår jag som förtjänar, men jag ska bara ta det lugnt hela dagen och ladda psykiskt inför i morgon, första dagen på praktiken. Jag är riktigt nervös, men det kommer nog gå bra.

 

over and out,

Rockstar


Yey!

Tentan är klar och inlämnad. Ännu ett störningsmoment ur vägen, nu är det bara tiden som står mellan mig och min resa. Tre timmar för att vara exakt. Nu springer jag omkring som ett yrt höns och plockar i lite diverse grejjer och är orolig över att jag glömt att packa något. Jag hoppas och tror att allt har kommit med. Det här blir sista blogguppdateringen från Sundsvall. The Rockstar goes Sthlm!

over and out,
Rockstar

Dagen som jag väntat på är här!

Fredag. Den 15e januari. Även fast dagen inte bara medför glada känslor så är jag glad att den är här. Nu ska jag gå och skriva en omtenta, och sen klockan två går bussen mot Stockholm. Nu är allt packat förutom datorn, så jag behöver inte stressa sen efter tentan. Bussresan tar exakt fem timmar, men jag har laddat iPoden och har två böcker med mig, så det går förhoppningsvis smärtfritt. Önska mig lycka till på tentan!

over and out,
Rockstar

Jahapp...

Just nu känner jag mig totalt ointresserad av tentan. Jag sitter och pluggar för fullt. Definierar begrepp och går igenom gamla tentor. Det känns verkligen som att jag kan det här nu. Jag kom ju på mig själv igår när jag läste "validitet" istället för "vitalitet" på schampoflaskan jag köpte häromdagen. Då borde jag kunna tentan. Jag är helt säker på att jag inte kan precis allt, men allt det väsentliga som vi jobbat med de senaste tio veckorna. Min tanke inför den här omtentan har hela tiden varit att inte över plugga. Jag vet att det inte kommer hjälpa att plöja böckerna en gång till. Gamla tentor, begrepp och anteckningar från föreläsningarna räcker. Jag har inte sånt stor förtroende för vissa lärares kompetens till att rätta tentor längre. Så det blir ett par timmar till med plugg, sen ska jag packa lite till och städa lite till. Wish me luck!

over and out,
Rockstar

Klar!

Nu är jag klar på skolan för idag, och det är så himla skönt att det är avklarat. Det gick inte lika bra som vi hoppats, och jag är inte speciellt nöjd, men jag ska inte klaga. Jag vill bara härifrån nu. Har nyss pratat med karln min i telefon medans jag höll på att packa lite smått. Sista packningen av kläder blir idag, ska även försöka hinna packa allt annat som ska med så jag inte behöver stressa i morgon. Jag ska beställa en taxi till halv 2, om jag har fått pengerna från CSN, annars ska jag flirta med Emmelie så hon kan ta stadsbussen med mig för att hjälpa mig med alla grejjer. Nu ska jag fixa lunch, och sen ta en powernap.

over and out,
Rockstar

Torsdag

Veckan närmar sitt slut med stormsteg och ingen är mer lycklig än jag. Om en timme har jag och Hanna examination för vår rapport, och när den är klar vid lunchtid så kommer jag gå raka spåret hem och lägga mig i sängen. Just nu är jag så trött att ögonen går i kors på mig. Gårdagen var lite jobbig i den bemärkelsen att jag inte fick någon powernap på eftermiddagen eftersom att jag var i skolan. Jag var uppe i varv ända till klockan elva igår eller något sådant. Så idag ska jag ta en välförtjänt powernap innan jag ska fortsätta med plugget.

I morgon bitti klockan åtta skriver jag tenta och är klar vid tio skulle jag tippa. Då ska jag hem och packa det sista och ta bussen mot Stockholm klockan två. Awesome! I morgon får jag äntligen träffa kärleken igen. <3

over and out,
Rockstar

Komplex

Jag läste precis en blogg där läsarna får skicka in sina dilemman och bloggerskan ger sina synpunkter på saker och ting. Dagens dilemma var från en tjej som tycker hon ser ut som en hemsk flaggstång för att hon är 176 cm lång. Hon gråter om kvällarna och vågar inte ha klackskor på sig. Nu är det ju såhär att jag är 176 cm lång och jag har haft samma problem en gång i tiden. Sommaren mellan högstadiet och gymnasiet sköt jag i växten och jag blev obekväm med det först. I och för sig så var jag obekväm med allt som hade med mig att göra, det var då killar började märka att jag fanns. Trots det så tyckte jag inte speciellt mycket om min längd och utseende över huvudtaget. Men nu rockar jag min längd. Jag går i klackar så fort jag får chansen till det och jag kan inte vara mer nöjd. Visst, folk glor, men låt dom göra det då. Jag har inte bett om att bli såhär lång och jag kan inte göra något åt det. Men jag älskar att vara lång.

Jag, Ola och Emmelie på vår studentbal. Jag hade 1,5 cms klackar den kvällen


Min pojkvän och jag. Jag är sex cm längre än honom, men det är inget varken han eller jag tänker på. Är det kärlek så är det.

Det är bara onödigt att hänga upp sig på saker man inte kan göra något åt. Vad nöjd med dig själv istället och skit i vad andra tycker. Det viktigaste är att du mår bra.

 

over and out,

Rockstar


Tisdag

Det var väldigt svårt för mig att ta mig upp ur sängen i morse. Jag måste skärpa mig, jag måste lära mig kliva upp när väckarklockan ringer. Nu har jag i alla fall duschat och ska göra mig i ordning lite. Sen ska jag träffa Hanna. Vi ska jobba lite med ett skolarbete. Mamma kommer strax efter lunchtid, så då ska vi iväg till Birsta och sen kanske gå en sväng på stan. Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med mig.

over and out,
Rockstar

Ångest

Ja jag har lite ångest för tillfället. Jag kan inte bestämma mig i vilken ordning jag ska göra allt. Jag måste äta, städa, organisera och plugga. Men det blir alltid så att jag börjar plugga lite, men kom på att jag måste städa först, och mitt uppe i alltihop börjar jag diska och när jag blivit less på det börjar jag slita i kläderna i garderoben. Så lösningen på mitt problem måste ju vara att ta en sak i taget. Risken är ju då att plugget kommer sist. Men i morgon måste det vara fint är om mamma kommer och hälsar på. Ska jag vara helt ärlig, så skulle jag faktiskt helst vilja lägga mig under täcket och mysa en stund till en film eller dylikt, och sen börja med allt annat.

over and out,
Rockstar

Måndag

Usch, varför gick helgen så fort? Idag måste jag plugga till omtentan som jag ska ha på fredag. Känns inte alls speciellt kul, men... Helgen har varit rolig, det blev fest och utgång i lördags med tjejerna och igår slappade jag och umgicks med Ida. Ikväll ska jag även städa och försöka få någon klarhet i hur jag ska packa som. Det är sjukt vad man måste planera när man ska vara borta i två månader. Nu måste jag först ta mig upp ur sängen och fixa nå frukost och duscha. Sen efterlunch ska jag på skolan och hämta ut tentan jag körde på och snacka med Ann. Måtte den här veckan gå fort nu...

over and out,
Rockstar

Ikväll ska det firas!

Jag mår bra, så ikväll blir det fest! Igår lämnades rapporten in, så det måste firas. Fick dock besked om att jag kuggat på senaste tentan, men det orkar jag inte bry mig om nu. Sen har jag ännu ett skäl till att fira. Och kanske ännu ett. Djurgården spöade Timrås ass i dagens match, och vinner Södertälje mot HV71 så åker Timrå ner under strecket. Hallelujah! Ikväll ska jag slå klackarna i taket!

over and out,
Rockstar

Magsjuka...

Japp. Jag har åkt på magsjuka. Jag skyller på Andreas eftersom han fick magsjuka sista natten i Sälen. Fast då borde jag egentligen fått det tidigare, men vad vet jag. Jag har tur som har Lina som ska handla lite lätt förtäring och tabletter som lugnar magen. Annars hade jag aldrig klarat av den här dagen.

Igår skrev jag och Hanna klart rapporten. Vid midnatt var vi klara, och självklart skulle det firas. Några drinkar vart det, och ett par timmar senare när vi skrattat oavbrutet till diverse klipp på Youtube var det dags för sängen. Äntligen är helgen här! Trots magsjukan...

Nu sitter jag här i min lya och känner mig väldigt oattraktiv. Jag har fortfarande glasögonen på mig, fleecetröja och lårhöga stickade strumpor och ett fläskigt munsår. En dusch står högst på listan av saker som måste göras idag. Fast jag är inte bitter, jag gör det bästa av mina sjuka situation och begraver mig i sängen mestadels av dagen.

over and out,
Rockstar

Mitt 2009

En lite halvgammal bild


•Bästa film - Stieg Larssonfilmerna, utan tvekan
•Bästa bok - Twilightböckerna
•Tv-program - Californication
•Kändis - Michael Jackson antar jag
•Musik - Allt möjligt
•Låt - Jag kan nog inte komma med en enda låt som ska få äran att bli årets låt 2009
•Skiva - Aaron Sterners debutplatta
•Mat - Studentkäk, dvs snabbmakaroner med diverse tillbehör
•Sällskapsspel - Mario Kart
•Tidning - Cosmopolitan
•Klädesplagg - Leggings
•Parfym - DKNYs sommardoft
•Skor -  Cowboybootsen är nog bästa köpet, men jag har köpt en hel del annat snyggt
•Ny hobby - Resa till Sthlm tur och retur
•Festivaler - Sweden Rock Festival
•Konserter - Journey, H.E.A.T
•Citat - Dont stop believing
•Köp - Sweden Rockbiljetten
•Motto - Är huvudet dumt får kroppen lida
•Resa - Sölvesborg och Sälen
•Stad - Stockholm
•Födelsedagspresent - Jag kommer inte ihåg vad jag fick
•Julklapp - Min Friis och Co väska jag fick av R och morgonrocken jag fick av mamma
•Ekonomin - Sjukt dålig
•Dyraste inköp - Sweden Rockbiljetten
•Måste i kylskåpet - Matlagningsgrädde, smör och kaviar
•Måste i skafferiet - Havregryn
•Måste i frysen - Köttbullar
•Måste i toalettskåpet - Linsvätska
•Måste i nattduksbordet - Kondomer
•Måste i necessären - Smink
•Måste i handväskan - Plånboken och mobilen
•Måste i plånboken - Leg och bankkort
•Vårterminen - Hade mycket skolarbete, jobbade väldigt mycket med Communicare där jag träffade R
•Höstterminen - Ännu mer skolarbete och många resor till Sthlm.
•Bästa - Sweden Rockfestival
•Värsta - Att jag tappade kontakten med pappa
•Strul - Mycket strular
•Förändring -  Jag fick en underbar extrafamilj och många nya vänner
•Mest positiva - Det har hänt mycket positivt
•Mest negativa - Det har varit en del negativitet också
•Krångel - Strul och krångel är väl samma sak?
•Idiot - Jag själv
•Dröm - Har gått i uppfyllelse
•Plan - Att snärja R, och det gick
•Svaghet - Kärleken.
•Styrka - Kärleken.
•Något nytt jag lärt mig - Plötsligt händer det
•Flopp - Inget värt att nämnas
•Mest intressanta - Mycket har varit intressant det här året med tanke på allt folk jag träffat och allt jag lärt mig
•Bragd - Jag tog tag i träningen och gillar det.
•Lycka - Att jag lever ett underbart liv med alla inblandade
•Saknad - Morfar har jag saknat extra mycket detta år. Men jag har även saknat mamma extra mycket, och R såklart
•Längtan - Framtiden
•Ångest - Pengar, plugget
•Slöseri - Pengar. Jag vet inte var de tar vägen
•Värdefullaste - Mina vänner och familjer
•Sexigaste - Går inte att skriva ut med ord
•Snyggaste - Mig själv måste jag faktiskt få säga
•Finaste - Mina vänner
•Vackraste - Kärlek
•Konstiga - Jag tror allt har varit mer eller mindre konstigt i år
•Mest impulsiva - Jag har inte varit så värst impulsiv i år
•Underbara - R
•Det här ångrar jag att jag inte gjorde - Åkte på Peace and Love och såg Mötley Crüe
•Det här borde jag inte ha gjort - Hållit kvar i pengarna jag inte hade
•Det här vill jag göra om - Alla härliga dagar och kvällar ute på gräsmattan här, Communicare, Sweden Rock, Sälen
•Det här klarar jag mig lika bra utan - Cigaretter
•Då var jag argast - Jag vet inte faktiskt. Jag har nog inte varit sådär jättesuperarg det året 
•Då var jag som mest irriterad - Någon gång ibland
•Då hade jag som roligast - Sweden Rock Festival, Midsommar, Sälen
•Det här är jag bättre på - Att säga ifrån
•Det här är jag sämre på - Att inte säga ifrån
•"Radergummi" - En hel del
•Bästa egenskap - Jag är en bra lyssnare och är förstående
•Sämsta egenskap - Jag är envis
•Önskan - Jag lever
•Nyårslöfte - Jag avlägger aldrig nyårslöften
•Inför 2010 - Att jag och mina när ska forsätta må bra

over and out,
Rockstar

Happy

Min hälsa har varit si och så senaste två dagarna. Jag mår jättebra ibland, men det kan helt plötsligt ändras till huvudvärk, magont och feberkänsla. Ska jag någonsin bli sjuk så är det dags nu, jag har inte tid att vara sjuk om en och en halv vecka.

Varför är jag så glad då? Det finns många anledningar. Rapporten är snart klar, praktiken närmar sig med stormsteg och jag har underbara vänner, familj och pojkvän. Just nu sitter jag och bläddrar i H&Ms vårkatalog och får sommarkänslor. Det är ju inte heller helt fel.

Fast det som jag är mest glad över är att praktiken börjar om en och en halv vecka. Jag är otroligt förväntansfull och tror det kommer bli jätteroligt. Jag kommer lära mig massor och få massor med möjligheter, det känner jag på mig. Jag är självklart nervös över hur det kommer gå. Jag är övertygad om jag kommer göra mitt absolut bästa och hoppas att de kommer vara nöjda med det jag gör. Jag är mest nervös över deras första intryck av mig. Jag har klippt håret och funderar mycket på vilka kläder jag ska ha på mig under veckorna. Jag vet att jag skulle få sneda blickar om jag skulle komma som jag oftast brukar klä mig. Det kanske inte är direkt passande. Men jag kan klä mig mer chict och ge ett mer professionellt intryck. Jag längtar efter att få komma ut och göra det jag gör bäst och verkligen vill jobba med. Information och PR.

over and out,
Rockstar

Ny dag, nya tag

Idag är det onsdag och det är två dagar kvar tills rapportens deadline. Ska strax upp till Hanna och köra hårt och klockan 14 så har vi tid för handledning med vår handledare Kent. Jag vill så gärna bli klar med rapporten idag. Det hade varit guld.

Just nu sitter jag och funderar på vad som ska med till Sthlm nästa vecka. Jag ska vara där i tio veckors tid, så jag måste verkligen planera vad och hur jag ska packa. Det ska bli väldigt spännande att få praktisera. Nej nu måste jag borsta tänderna och springa upp till Hanna.

over and out,
Rockstar

Goder afton

Här har ni en tjej som är tröttare än tröttast. Blir sängen tidigt ikväll med. I morse klev jag upp tidigt och satt och skrev på rapporten med Hanna i några timmar. Vi var riktigt effektiva och fick väldigt mycket gjort. Känns skönt att den börjar bli klar.

Igår blev det en tur på stan med lite shopping. Jag köpte mig en plånbok från Friis och Co som en tidig födelsedagspresent till mig själv, några nagellack från Depend, två toppar på Gina Tricots rea och lite mat. Jag gick även in på Jess och bokade tid hos min frisör Victoria för att fräscha till håret innan praktiken börjar. Jag fick tid samma dag, så nu är jag nyklippt! Och ganska kort blev det också. En väldigt snygg page.

Jag blev jättenöjd, Victoria är jätteduktig. Skulle dock behöva slänga i lite färg också eftersom att jag har världens utväxt sen sist jag klippte och färgade håret. Men jag hade inte råd att göra det på salong den här gången, så jag får färga det själv helt enkelt.

 

Nu har jag ätit lite middag och ska ta det lugnt en stund och sen försöka få något gjort.

 

over and out,

Rockstar


Tillbaka till verkligheten

Nu har jag vaknat upp i min egna lägenhet i Sundsvall för första gången på två veckor ungefär. Idag ska jag och Hanna skriva på vår rapport som ska vara inlämnad på fredag sen blir det en sväng på stan för att handla lite. Jag har inget att äta här hemma och ska även köpa mig lite småsaker till mig själv som födelsedagspresenter. Om mindre än två veckor fyller jag 22.

Hur har min vecka i Sälen då? Jo, det ska jag tala om för dig... Den var fantastisk! En välbehövlig semester. Vi åkte från Rosers på söndag morgon och var framme sen eftermiddag. Stugan var jättemysig med öppen spis och bastu och grejjer. På måndagen var första dagen i backen, och det gick faktiskt bättre än förväntat. Gjorde några rejäla vurpor, men jag har inte skadat mig. Självklart gick vi på några afterski och det var sjukt roligt. Vissa var med coverband och vissa med trubadurer. På nyårsafton åt vi nyårssuppé på Experium hela familjen och firade in det nya året där. Det var riktigt god mat och väldigt trevligt sällskap. Nyårsdagen låg alla däckade i soffan eller sängarna, vilket inte är så konstigt. Jag var väldigt bakfull, och det är inte så konstigt eftersom att jag drack en hel del och blandade allt man kunde blanda i princip. Igår morse begav vi oss hemåt och vid halv fem släppte de andra av mig i Gävle där jag stannade till hos brorsan och Fia innan jag tog tåget hem till Sundsvall.

Nu när jag varit ledig vill jag inte tillbaka till skolan. Fast de här två veckorna kommer vara ganska softa. Vi ska bara skriva på vårt egna arbete och examineras nästa vecka. Sen drar jag till Sthlm i tio veckor för praktik!

Stugan vi bodde i. Fast vi hyrde bara undervåningen, det var en annan familj som hyrde övervåningen

 

Vi stannade till på BoomTown i Borlänge där Jimmy och grabbarna spelar in nya plattan och kollade in lokalerna och träffade föreståndaren.

 

Från toppen på Gustavsbacken ner i dalen

 

Snyggingar i backen. På väg på blades till Högfärdshotellet för att åka skidor där

 

Jimmy hade tagit med sin gitarr, så vi satt och spelade och sjöng lite

 

Självaste Svenne Rubin på en afterski. En Volvo Amazon!

 

Har inga bra bilder från nyårsafton. Den här är den enda som man typ kan se vad det är för något. R med den gigantiska champagneflaskan de köpte innan tolvslaget

 

Jag får snart tag på alla andra bilder från Sälen som de andra tog, så då kan jag lägga upp fler. Nu blir det plugg!

 

over and out,

Rockstar


RSS 2.0