Ett supersnabbt inlägg

Nu är jag hemma hos morsan i Kramfors. Det blev en spontantripp ändå. Det roligaste var att morsan inte visste om att jag skulle komma hem, och inte Carro heller för den delen, så det blev ett par glada miner idag. Jag och morsan kom precis hem efter att ha varit på bio och sett Flickan som lekte med elden. Den var bra, men inte lika bra som Män som hatar kvinnor. Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för att träffa Dregen på krogen senare ikväll.

over and out

Torsdagen lider mot sitt slut...

Idag har det inte blivit så mycket bloggande. Jag har pluggat, sen spenderat lite tid på skolan och konverserat med Hanna och en av mina lärare. Mycket trevligt. Nu på kvällskvisten har jag varit på Biteline med några Info-09or och käkat, druckit en öl och kollat på hockey. Timrå - Brynäs som slutade 1-1. Hejar inte på något av lagen, så den enda som verkligen kollade på matchen var Jens. Vi andra satt mest och konverserade om diverse saker. När jag kommit hem gick jag upp till Sofie och drack ett glas vin och nu är jag hemma.

Tänkte lägga mig i sängen och ladda upp inför tentan i morgon. Jag och Sofie har planerat att åka till Birsta när tentan är inlämnad och fira både tentan och att pengarna har kommit. I morgon blir det nog ganska lugnt. Lite vin hos Sofie tänkte konsumeras och sen får vi se. Jag börjar känna mig gammal eftersom att jag inte vill festa varje helg längre. Men det är väl bara bra för min hälsa. Jag har ändå inget att hämta direkt när jag är ute på krogen längre. Jag kan ha roligt med mina vänner ändå, och jag har min karl. Jag får lyssna igenom en massa bra musik och komma med någon suberb rekommendation istället för att gå ut och partaja. God natt mina vänner! I morgon kan jag inte lova att det kommer bli så mycket till bloggande tyvärr.

over and out

Författare?

Jag funderar seriöst på att skriva en bok. Även fast den inte kommer bli publicerad. Jag vill kunna skriva om precis allt som jag har varit med om, allt som jag tycker är jobbigt, allt jag är rädd för utan att folk får läsa det. Det kommer bli min terapi. Jag kanske ska börja på söndag när jag har såndär "slut-på-helg-ångest". Jag har inte råd att gå i riktig terapi, så då får jag försöka gör det bästa av situationen. Nu ska jag däremot fortsätta plugga!

Dagens låt: Hoffmaestro - Highway man från "The Storm"

 

over and out


Oh no...

Jag har glömt köpa ett rött läppstift till plåtningen i morgon. Det skulle vara så himla snyggt om jag hade det. En rockbrud som kommer in på en Harley Davidson och ska charma en stackars kille. Det är ytterst tveksamt att jag hinner handla det i morgon. Frågan är ju om jag har råd med det. Annars får jag köpa det på fredag, jag vill ju ändå ha ett privat också liksom.

På lördag besöker Dregen min hemstad Kramfors för att parta med folk på Gladan aka Klamydiagrottan, Kramfors enda riktiga uteställe. Ju mer jag tänker på det desto mer sugen blir jag att åka hem. Jag saknar mamsen och skulle verkligen vilja gå på Gladan för att se vad jag verkligen INTE saknar. Men jag och Sofie har pratat länge om den här helgen och att vi ska festa då. Vi har inte festat tillsammans sen nollningen var över och nästa helg åker vi båda hem till våra respektive hemstäder. Även fast hennes hemstad känns mer och mer som en av mina hemstäder. Jag har ju halva min familj där och det är dit jag kommer flytta så fort jag är klar med skolan. Och en sak är säker... Jag tänker aldrig låtsas vara en stockholmare eftersom att jag aldrig kommer vara en äkta stockholmare. Det är bara för patetiskt.

over and out

Gitarrer

Jag kunde inte låta bli att surfa in på Gibsons hemsida och titta på de fina skapelserna som jag så gärna vill ha. Jag skulle väldigt gärna köpa varenda en om jag hade pengarna till det. Mest av allt skulle jag vilja ha en Les Paul. Dessvärre så kostar de snygga en hel del. De finns att köpa för allt från cirka 5 000 till 80 000 kronor. Just nu får jag nöja mig med de jag har. En akustisk Cort med stålsträngar jag köpte för en billig peng på Musikbörsen och min Epiphone SG. Den ser ut i stort sett som denna, fast den här är betydligt mycket snyggare.

Denna hittar du här.

 

Nu måste jag lägga mig i sängen och försöka plugga lite till innan det är dags att sova. Ska även passa på att gratulera Bruce Springsteen på 60 års dagen! Hipp hipp hurra!

 

over and out


Lill-lördag

Hela den här veckan har bestått av plugg i stort sett. Väldigt långsamt pluggande i alla fall. Nu är det bara två dagar kvar tills tentan äger rum. Jag kom på idag att jag har glömt att visa er mitt bästa köp NÅGONSIN. Jag, Ida och Emmelie var på Myrorna här i stan och kikade runt och det var då jag hittade den så kallade brudklänningen jag hade på storsittningen. Jag strosar omkring i butiken och kommer till skoavdelningen. Vad hittar jag då där? JO! Ett par skitsnygga, näst intill oanvända, svarta cowboyboots! Och det bästa av allt var att de passade mig perfekt OCH att de endast kostade 100 kronor. Jag var väldigt nära att sova med dom på den natten, så överlycklig var jag. De har använts flitigt sedan dess. Bild får ni se i morgon, då det är för mörkt här inne för att ta en bra bild på dom nu.

Eftersom att det är lill-lördag så tänkte jag unna mig något gott. Jag och Emmelie gick på Ica Kvantum i Nacksta för att handla lite mat, och självklart det jag mest var ute efter, chokladpudding. Så fort jag kommit hem fixade jag middagen som var klar på 20 minuter, hetsåt den så jag äntligen kunde få frossa i mig chokladpudding. Nu har jag ätit chokladpudding och massor med spraygrädde för cirka fyra personer. Ni skulle må dåligt om ni såg mig äta så mycket, jag tror till och med jag skulle göra det, och jag är verkligen inte känslig. Dessutom har jag lyckats äta lite Ben & Jerrys också... Tack Gud för min höga ämnesomsättning! I morgon ska jag dra iväg och träna lite tänkte jag. Jag var på ett par gruppass igår och i morgon tänkte jag också ta något gruppass om det finns något bra, annars så cyklar jag lite i alla fall. Jag ska eventuellt plåtas i morgon kväll också. Hur det blir får ni se när jag fått bilden skickad till mig. Fast det återstår att se om det blir i morgon. Det är lite problem med att få tag på killen som äger HDn jag ska sitta på. ;)

Och eftersom att det är en så himla bra dag idag så tänkte jag ge er Veckans playlist idag istället. Idag började jag läsa Nikki Sixx självbiografi Herion Diaries, så just därför tänkte jag ge er en playlist med, enligt mig, Mötley Crües bästa låtar.

Veckans playlist:

Piece of your action: Från Mötleys debutplatta Too fast for love som släpptes 1981. Albumet gavs även ut året därpå av ett annat skivbolag.

Shout at the devil: Från Mötleys platta Shout at the devil som släpptes 1983 och anses vara Mötleys tyngsta platta.

Girls, Girls, Girls: Från plattan med samma namn som släpptes 1987. Jag älskar ljudet av motorcykeln i början av låten.

Kickstart my heart: Från Mötleys platta Dr. Feelgood som släpptes 1989. Enligt mig deras bästa platta. Den står vackert i LP-format i min bokhylla.

Anarchy in the U.K: Cover på Sex Pistols mest kända låt. Den finns med på plattan Red, White and Crüe, ett samlingsalbum som släpptes 2005

Smokin' in the boys room: Ännu en av de låtar som Mötley Crüe gjort en cover på. Brownsville Stations har gjort originalet och Mötley släppte låten på plattan Theatre of Pain.

Too fast for love: Från plattan med samma namn som kom 1981

Live Wire: Även den från debutplattan Too fast for love

Wild Side: Från Girls, Girls, Girlsalbumet från 1987

Without you: Från Dr Feelgoodplattan, år 1989

Dr Feelgood: Självklart från plattan med samma namn

If I die tomorrow: En relativt ny låt som släpptes med Red, White and Crüe år 2005. Riktigt bra låt. Mötley Crüe har även släppt plattan Saints of Los Angeles som jag inte lyssnat så mycket på. Just nu jobbar grabbarna på en ny platta som kommer komma nästa år. Det ser jag verkligen fram emot!

Veckans playlist

Jag hoppas ni gillar den och kom även gärna med era musiktips! Nu ska jag försöka komma igång med pluggandet igen. Ha en underbar kväll!

Dagens låt: Mötley Crüe - If I die tomorrow från "Red, White and Crüe"


over and out


Hemma igen

Tidigare i eftermiddag kom jag hem efter en underbar helg i Rosersberg utanför Stockholm. Jag och Ronnie har haft mysig kvalitetstid och vi har även hunnit med att spela frisbeegolf och festat lite med ett par andra grabbar. Det var väldigt vemodigt att lämna den söta villan i Rosersbergs villastad i förmiddags, men samtidigt är det skönt att komma hem igen. Fast jag hade gärna haft Ronnie med mig hit, men men... Vi ses snart igen.

Just nu sitter jag och lyssnar på CDn man fick med tidningen Classic Rock som jag köpte på Pressbyrån på Centralen. Det är lite blandade låtar, ingen som jag tidigare hört. Jag ska knåpa ihop en Veckans playlist och lägga upp här lite senare. Ska fundera lite på vilka bra låtar som får vara med den här gången medans jag pluggar lite. Tenta på fredag, yikes!

Jag skriver lite mer senare.

Dagens låt: H.E.A.T - Fill your head with rock

 

over and out


Good morning starshine!

Nu har jag äntligen tagit mig upp ur sängen. Råkade sova två timmar längre än vad jag hade tänkt göra. Idag är jag ledig från skolan, så idag tänkte jag vara lite effektiv. En massa plugg blir det i alla fall. Och självklart de där obligatoriska timmarna med min akustiska gitarr. Dom timmarna är höjdpunkten på min dag.

Helgen närmar sig med stormsteg, och på fredag åker jag ner till Stockholm. Där ska jag umgås med nära och kära och kanske en liten fest också, vem vet? Jag ska eventuellt åka till Stockholm helgen därpå också, då jag igår fick förfrågan om att stå modell. Det är en privat plåtning, men fotografen är grymt duktig! Så hur det blir återstår att se...

De senaste två dagarna har jag lyssnat på Daughtrys låt What about now på youtube, en akustisk version. Den har verkligen gått på repeat och jag har blivit tårögd nästan varje gång jag tittat på videon. Den får bli Dagens låt.
Det var väldigt längesen jag lyssnade på Daughtry. Jag har inte lyssnat på något mer än hans debutplatta, och nu har han ju släppt en platta till. Han har en helt fantastisk röst som jag får gåshud av. Första gången jag hörde honom var på radion i Idas bil på väg till Sandös student år 2007, samma år som jag tog studenten. Det kanske blir lite Daughtry nostagli här idag medans jag pluggar effektivt? Kanske det...

Dagens låt: Daughtry - What about now från "Daughtry"

over and out


Måndag, ny vecka

Nu har jag vaknat till liv och ska försöka starta min effektivitet. Jag har lite jag skulle behöva göra idag. Jag har knåpat ihop en liten playlist till Veckans playlist som jag ska presentera för er. Denna gång är det hopkok av massa olika slags musik.

Veckans playlist:

Blackeyed peas - I gotta feeling: Jag tycker den här låten är en av Blackeyed peas absolut bästa låtar. Man blir glad av den och är perfekt på en förfest.

Goo goo dolls - Before it's too late (Sam's and Michaela's theme): En helt underbar låt från Transformers soundtrack.

Various Artists - Transformers: Transformerslåten helt enkelt. LOVE IT!

Ciara feat Justin Timberlake - Love Sex Magic: Även denna en skön partylåt

Pink - Please dont leave me:
En av låtarna från Pinks album Funhouse. Det albumet är det bästa hon har gjort hittills.

Blackeyed peas - Boom Boom Pow: Ännu en partylåt. Jag tror jag fortfarande är inne i festen sen i lördags, jag hade så sjukt roligt.

GES - En jävel på kärlek: Vi hade en liten nostalgitripp hos Sofie i lördags, och självklart kommer den här upp. En klassiker man blir glad av.

HEAT - You're lying: Favorit i repris. Jag blir aldrig less på HEAT. Sorry älskling!

Journey - Like a sunshower: Fantastisk låt. Denna versionen är från Revelationplattan med Arnel Pineda. Vad annars?

The Weepies - The world spins madly on: En låt från  One Tree Hills soundtrack med skön akustisk gitarr och härliga stämmor.

Paramore - Ignorance: Nya singeln från deras nya platta Brand New Eyes som släpps den 29/9. Den ser jag verkligen fram emot.

Linda Pritchard - Fast car: En väldigt bra cover på Tracy Chapmans låt Fast car.

Veckans playlist

Jag hoppas ni gillar den!

Nu ska jag göra något vettigt, men först ska jag lägga upp en Dagens låt också.

Dagens låt: The Weepies - The World Spins Madly On från "One Tree Hill, volume 3: The Road Mix".


 

over and out

 

UPDATE: Kom på att jag skulle lägga upp någon bild från storsittningen, så här kommer det en på Laura Croft (Emmelie) och Runaway Bride (jag). Och för er som inte vet så har jag klippt av mig håret. :P

 

 

 


Alltså...

Blondinbella? Hur i hela friden tänkte MTV när de bad henne jobba för dom under VMAs? Jag kollade nyss igenom hennes MTV-blogg och jag vill inte göra annat än att kräkas. Hon skämmer ju ut Sverige för bövelen! Jag tyckte det var mycket tråkigt att Kenza blev sjuk och inte kunde göra jobbet, för hon vet jag kan göra jobbet med bravur. Men jag tycker att Blodinbella ska hålla sig till något hon kan något om så vi slipper skämmas. Fast det är redan för sent...

Jag har haft en helt underbar helg förresten. Min pojkvän har varit här, min äldsta bror och hans flickvän har hälsat på och det var storsittning på Kåren. Avslutningen för nollningen. Filmtema kvällen i ära, och jag klädde ut mig till Runaway Bride. Fast jag var tyvärr inte den enda. När jag inte har varit ute och partat så har jag och Ronnie varit lite nostalgiska och kollat på tecknade klipp med Transformers och lyssnat på en massa Transformers-låtar. Jag ska banne mig ta ner Transformersgubben jag har hemma hos morsan nästa gång jag är hemma och hälsa på. Jag vill ha den ståendes i min hylla.

Jag är lite i valet och kvalet om hur jag ska göra ikväll. Jag är väldigt sliten och har ont i huvudet, men skulle väldigt gärna vilja se VMAs. I och för sig kommer den sändas i repris senare, och jag känner inte för att tvinga mig själv vara vaken i tre timmar till. Det blir nog sängen nu för mig.

Det känns inte som att det är någon mening att lägga upp en Dagens låt såhär sent på kvällen, så det får komma i morgon, tillsammans med en Veckans playlist. Jag kanske lägger upp några snygga bilder från sittningen om jag kommer över några.

Sov gott!

over and out

Jag säger bara en sak...

... Melissa Horn. Hon skriver så underbar musik och vackra texter. Hon går inte under min normala musiksmak, men jag lyssnar som sagt på ganska mycket olika, trots att jag är rockbrud in i själen. Hon har gjort en duett med Lars Winnerbäck som verkligen är något man inte får missa. Jag vet i alla fall vem jag ska lyssna på tills jag somnar. Melissa Horn.

Okej, jag säger bara två saker... JAG ÄR SÅ HIMLA LYCKLIG.

P.S Jag kommer med Dagens låt när jag vaknat från koman senare denna dag. D.S

over and out

Jag ska verkligen försöka bättra mig

Just nu sitter jag och lyssnar på Journeys Dont stop believin och gråter. Och det är av lycka. Den låten är förknippad till så himla många underbara minnen och jag känner att mitt liv inte är långt ifrån perfekt. Jag har underbara vänner, en underbar pojkvän och en underbar familj. Det enda jag saknar är min pappa...

Hela söndagen kommer gå åt till att lyssna på underbar musik och städa undan lite. Jag vill helst stänga in mig i lägenheten och bara vara. Måste försöka ladda upp för veckan som kommer. Det kommer bli en del att göra.

Gå in på www.roxie77.com och lyssna på deras musik. The Question är min favoritlåt. Jag är väldigt nyfiken att höra Ryans nya band. Det är ett hopkok med musiker från olika band och han berättade en del om det när jag träffade han i Stockholm förut, och det verkar riktigt lovande.

Har jag sagt att jag älskar Arnel Pineda?

Dagens låt: Journey - Like a sunshower från "Revelation"

over and out


RSS 2.0