Myskväll

Gårdagen var hur bra som helst. Började som sagt på skolan ett par timmar med tjejerna och pluggade och sen hem och städa undan och handla mat. Mr X ringde halv fyra och sa att han skulle komma vid fem typ, så jag körde igång och bakade muffins till efterrätt och förberedde middagen som bestod av ugnstekt lax med bulgur, vitlökscreme fraiche och sallad. Jag köpte till och med en flaska vin. När Mr X kom så hade jag ställt fram vinet och tänt ljus och maten var nästan klar. Det blev en riktigt mysig kväll. Han åkte dock hemm tidigt i morse. Tjugo över fem ringde våra mobilers alarm, så då  var det bara för han att kliva upp, och en stund senare tog han hyrbilen till tågstationen. Nu dröjer det ungefär tre veckor tills han kommer hit igen...

Nu ska jag käka en superduper frukost! Jag har redan ätit en av mina överblivna muffins, men jag måste ha fått i diskmedel i dom, så dom är inte så jättegoda. Så nu ska jag koka några ägg och göra goda mackor. Jag har mycket att orka med idag... Wish me luck!

Dagens låt: Gotthard - Master of Illusion från "Domino Effect"



 

over and out


Natten börjar närma sig

Idag har jag varit hyffsat effektiv i alla fall. Jag har renskrivit mycket av mina anteckningar från föreläsningar och fixat lite i lägenheten och även varit och tränat. Jag känner mig jätteduktig! Jag ska fortsätta med att röja upp här och plugga lite mer nu innan jag ska lägga mig. I morgon ska jag träffa tjejerna klockan tio och vandra mot skolan. Vi ska sitta och gå igenom gamla tentor tillsammans och diskutera allt vi har lärt oss so far. Det brukar vara väldigt givande att diskutera med andra tycker jag. Så det ska bli riktigt intressant. Sen måste jag även gå och handla så Mr X har något att äta när han kommer hit i morgon. Han ska jobba lite i stan i morgon och sen blir han kvar hos mig till torsdagmorgon. Det ska bli supermysigt!

Idag har Gotthard gått på repeat hela dagen i min lägenhet. Och när jag inte varit hemma och lyssnat på dom har jag gått omkring och nynnat på deras låtar. Så bra är dom faktiskt. Men nu ska jag dra igång lite Journey (ovanligt va?) och börja bli lite effektiv så jag kan gå och lägga mig med gott samvete sen. Hoppas er dag har varit lika bra som min!

over and out

Tisdag

Idag är en bra dag. Det känner jag på mig, trots att jag har massor att göra. Skolen skiner och Gotthards musik gör mig glad.

I can’t live without
Whoa, wanna rock this feeling off the ground
Wanna lift you up
Whoa, wanna rock , rock ‘till the morning dawn
Morning dawn


Gotthard - Lift U up

Nu ska jag dra igång med plugget och sen ska jag städa och fortsätta lyssna på grym musik. Ha en bra dag!

Dagens låt: Gotthard - Lift U up från "Lipservice"

over and out


 

 


Gotthard

Ett riktigt bra band. Jag sitter och lyssnar på dom i skrivande stund. Det är ett gäng grabbar/karlar/män födda i Schweiz och började spela tillsammans 1992. Så gillar ni riktigt härlig rock n roll så har ni ett grymt band här.

Länk till Spotify

Ett annat grymt band är Steel Panther. Dra igång låten Death to all but metal på Youtube (de finns tyvärr inte på Spotify) och lyssna på texten. Sjukt rolig!

over and out


Det vänder.

Jag tror det här kommer bli en bra dag ändå. Jag har lyssnat sönder Journeys Change for the better som får mig att må mycket bättre och dessutom så håller de tunga regnmolnen på att spricka upp. Jag skymtar blåa fläckar i molntäcket och det gör mig ännu gladare. Det enda som fattas är några vänliga ord från någon och att pluggandet ska börja gå bra. Just nu förstår jag inte så mycket av det jag läser, men men... Den här dagen är det strängt förbjudet för mig att lyssna på deppig musik. Jag kanske borde titta på något avsnitt av Big Bang Theory eller någon bra film så jag får skratta lite. Annars är Youtube också en bra källa till skratt. Ett gott skratt förlänger livet.

 

Det här förlänger livet.

 

over and out


Change for the better

It's my life, it'll change for the better
I've faced the light
It's worth the fight
See a new day
Start a new way
Get it straight
Make it change for the better

over and out

Jävla skitmåndag...

Jag lovade Mr X inatt att jag skulle göra den här dagen till något bättre. Jag kan inte påstå att jag blir glad av att vakna upp till dåligt väder och i vetskapen om att jag måste plugga HELA dagen. Den här svackan är så djup att till och med min akustiska gitarr ser så tung ut att jag inte orkar ha den i mitt knä. Det är dessvärre oftast när jag har mina svackor som jag blir motiverad att skriva musik, för det får mig alltid att må bättre. Det återstår att se hur det känns senare idag.

Lyssna på Melissa Horn. Jag har sagt det en gång och säger det igen. Igår låg jag i ett par timmar i sängen och stirrade upp i taket och lyssnade på henne. Hon är helt fantastisk. Länken nedan går till alla hennes låtar på Spotify.

Melissa Horn

Dagens låt: Melissa Horn - Sen en tid tillbaka från "Långa nätter"

"Det som är bra med mig har jag en förmåga att glömma bort."

 

over and out


I wanna...

I wanna be trash...

Dagens låt: The Whip - Trash från "X marks destination"

over and out


Lite bilder från sensommaren

Nu har jag äntligen lagt in bilderna från kameran på datorn, så då passar jag på att slänga upp några här med. Det blir ett litet potpurri av det jag har gjort under sensommaren. Enjoy!

Jag och Ronnie köpte efterrätt efter en middag i Gamla Stan i Sthlm med hans polare

 

Ronnies söta och blinda katt Dizzy

 

Fotbollsmatch på Stadion i Sthlm. Djurgården - IFK Göteborg

 

Festandet har dragit igång i Sundsvall. Nollningen har börjat. Ida blev sjukt full och myntade uttrycket "Men det här är fascinerande!" En klassiker som återkommer nästan varje dag numera


Jag har även fått några nya vänner. Kalle och Pontus från Skara som bor med Hanna, och i kanten skymtar ni Johan som läser basår här på universitetet

 

Jag tror vi lyssnade på Pokerface om jag inte missminner mig. Jag saknar mitt långa hår ibland

 

Mika slickar på Leif under ett besök på Kåren

 

Mika avslöjas som fakenolla av Kommissionen

 

Darth Vader och Baby på förfest innan Storsittningen

 

Keno och Ronnie sköng Karaoke under ett av mina senaste Sthlmsbesök.

 

Mycket roligt har hänt de senaste två månaderna. Och mer blir det!

 

over and out


MODOiter?

Min kära vän Emmelie hittade ett klipp på Youtube som jag fann mycket intressant. Mest för att kunna retas med min pojkvän. Förra året hade Heat en spelning i Swedbank Arena, alltså MODOs hemmaarena, och här är ett klipp där de spelar "MODOs armé". Eftersom att Ronnie och hans bror Jimmy är Djurgårdare tycker jag det är lite extra roligt. Sen att dom fick betalt för att göra det är en helt annan sak.

 

Det värmer i hjärtat ett av mina favoritband spelar MODOs låt, eftersom att jag själv är MODOit.

 

Dagens låt: Beyonce - Single ladies från "I am... Sasha Fierce"

 

over and out

 



Tillbaka till verkligheten

I söndags kom jag hem från Stockholm och nu har jag äntligen en stund över för att blogga och berätta om det ni missat. Jag har haft en underbar helg i Stockholm tillsammans med min pojkvän och hans familj. Torsdagen spenderades hemma eftersom att Ronnie jobbade till ganska sent och hade sen innebandyträning. Jag och svärmor drack vin och lagade mat, sen kom Ronnie hem och hade hämtat upp Jimmy. Mycket trevligt att träffa honom! På fredagen åkte jag och svärmor till Nordiska Muséet och Chokladfestivalen. Där fanns massor med chokladtillverkare som sålde sin choklad. Oj vad mycket gott det fanns! Det fanns även en tävling om finaste brudklänningen. "Brudklänning på en chokladfestival?" tänker ni. Javisst!

De är nämligen helt gjorda av choklad och socker. Inte illa pinkat! Efter det mötte vi upp Ronnie, Thomas och svärfar på Laughing Duck och tog ett par bärs innan vi åkte till White Horse i Väsby och åt en helt underbart god middag.

På lördagen stod Heats spelning med Hardcore Superstar på schemat. Vi var ett helt gäng som åt middag på Kelly's först, och sen åkte vi till Fryshuset. Det var verkligen som att komma tillbaka till Sweden Rock Festival. Nästan alla var där. Loppan, Stina, Mandy, Mickan, Mike, Kenta, Fredde, Penna och några till. Sjukt roligt hade jag i alla fall!

 

Heat

 

Under söndagen började ångesten komma. Det var dags att åka hem. Jag följde med svärmor och handlade och sen åkte vi till ett förråd där hon förvarar lite skor som en kvar sedan hon drev sin butik. Jag fick med mig ett par jättetuffa stövlar med mig hem, och även en snygg väska. Väl hemma blev det söndagsmiddag med hela familjen. Jimmy och Karin kom på besök. Det var jobbigaste gången hittills att lämna dom. Alla var där och sa hejdå och det gjorde det ännu värre. Jag var nära att börja gråta. Som tur är så kommer Ronnie upp snart och jag kommer nog åka ner snart igen. Jag ska uppdatera bloggen strax igen med lite mer bilder som jag visst glömt att dom fanns och sedan även ett klipp från Youtube som gör min dag!

Dagens låt: Bellas lullaby från filmen Twilight

over and out


Stockholm nästa!

Klockan åtta går bussen mot Stockholm. Ska spendera helgen där med min pojkvän och bara ta det lugnt. Jag återkommer till veckan.

over and out

Bloggtorka...

... återigen. Men den här gången känns det nödvändigt. Det har hänt lite saker i mitt liv som jag måste bearbeta och jag har helt enkelt inte tid att blogga så mycket för tillfället. Men den som väntar på något gott...

RSS 2.0