Studentlivet

Jag tänkte bara upplysa er om att de just nu i skrivande stund kör slip and slide i korridoren utanför min dörr. Japp. Det är sant. Så roligt kan studenter ha här på Förrådet. Utanför fortsätter Mytecs nollning och i morgon börjar vår. Nu måste jag vara försiktig när jag öppnar dörren, annars kommer jag slå upp den i huvudet på någon. Men men, det är deras problem.

När jag kom hem från stan idag satt det en lapp på dörren in till min korridor där det stod "Idag städar vi korridoren. Borstmästeriet". Och självklart undrade jag vad fan dom menade, eftersom att korridorerna städas regelbundet så är det inte skitigt. Men nu jag kom tillbaka efter en rökpaus med Sofie på våning fyra så förstod jag vad de menade. Det är till och med en kille som har en löspenis som sticker ut ur kalsongerna. Lite roar små...

Dagens låt: 36 crazyfists - The heart and the shape från "A snowcapped romance"

 


over and out

Okej people! I'm back!

Nu jävlar. Nu är jag tillbaka i min studentlya och har inte så mycket annat bättre att göra än att blogga. (Har tenta i morgon bitti men har inte alls någon ork att plugga. Wish me luck!)

Nollningen har börjar för fullt här nu märker jag. Fast vår nollning börjar inte förrän i morgon, yey! Just nu sitter jag och lyssnar på världens bästa Journey och försöker samla ork till att packa upp och plugga. Men det går inget vidare. Känner hellre för att lägga mig under täcket och kolla på film. Men lite mer plugg så kan jag unna mig det faktiskt.

Nu tänkte jag faktist lägga upp bilder på det jag köpt i Stockholm, eftersom att jag lovat att jag skulle göra det. Så här kommer dom!



Mysig kofta från Gina Tricot
Oversizelinne från Gina Tricot
Halsband från H&M



Halsbandet är enkelt och snyggt, med en liten ring på ena sidan och en säkerhetsnål på andra



Svarta jeansleggings från Gina Tricot



Svarta platåpumps från Din Sko





Platåpumps med nitar från Bianco



Trassligt halsband från H&M



Ett till oversizelinne med ficka på bröstet från Gina Tricot



Finstickad väst från NewYorker i Upplands Väsby



Jeansväst från H&M



Sjukt mysig oversizeskjorta från Weekday



Mina efterlängtade lackimitationsleggings från Gina Tricot



Tuffa guldleggings från H&M



Och självklart, ett H.E.A.T linne från H.E.A.Ts merchendise



Två diadem, ett med zebra- och ett med leopardmönster från H&M



BH, korsett och trosa från NewYorker i Upplands Väsby



Donna Karan New Yorkparfym, köpt på Åhlens City


Köpte även en ny ögonskugga och pensel på Make Up Store, vit allmogefärg på Panduro och lite heminredning till Emmelie med massa elgitarrer på från Lagerhaus. Väldigt lyckad shopping. Ska slänga ihop en rekommendation senare ikväll innan det är dags att sova.

Dagens låt: Paramore - Ignorance från kommande plattan




over and out

Nu skäms jag...

Riktigt ordentligt! Jag har varit upptagen hela dagarna och har inte haft chansen att komma åt en dator så jag kunnat blogga förrän nu. Jag är ensam hemma, då Yvonne, Leffe och Ronnie jobbar. Idag ska jag plugga massor i några timmar och sen åka in till stan för att kanske shoppa lite, och sen äta middag och gå på fotbollsmatch med Ronnie. Djurgården - IFK Göteborg, jag vet, men jag har lovat Ronnie att följa med. Det finns inget annat lag i mitt hjärta än Modo Hockey, oavsett. The Heart of Hockey.

Nu är ju då tanken att det ska komma upp en Veckans playlist idag, men tyvärr så dröjer det. Jag har inte tillgång till Spotify och då blir det himla jobbigt. Ni får lyssna lite extra på playlisten jag kom med förra veckan, den är ju riktigt bra.

Jag tänkte försöka lägga in bilder på det jag har shoppat so far, men det kommer få vänta. Kanske ända tills jag kommer hem till Sundsvall, vem vet... Jag har lite ont om tid kvar i den här staden nu. Hela dagen idag går åt till att plugga och sen är det fotboll. I morgon ska jag förhoppningsvis hinna träffa ett par kompisar och på onsdag blir det plugg och sen ska jag och Ronnie ut och ta en öl. På torsdag förmiddag kommer jag ta tåget hem för att sedan skriva tenta på fredag förmiddag. Yey...

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och köra igång med plugget. Jag känner mig riktigt stressad idag, inte bra...

Dagens låt: H.E.A.T - Bring the stars från "H.E.A.T"




over and out

Vilken dag!

Jag har haft en så himla rolig dag idag. Det började med att jag åkte in till stan vid 1 ungefär för att möta upp Micke efter hans business-meeting. Efter att vi mötts upp vid Hötorget hann vi även hälsa på älsklingen som handlade lunch innan vi drog till Weekday i korsningen Drottninggatan och Kungsgatan och jag köpte mig en lång over-size skjorta. Me like! Vi strosade runt på lite olika butiker och spenderade ganska lång tid inne på SOUK-gallerian då jag hittade några skobutiker och även en Frii's och Companybutik som jag absolut ska besöka igen den här veckan.

Vid fyra mötte jag även upp en Mr Ryan Roxie för lite Ben & Jerrys i solen och en massa surr. Det var mycket trevligt! Pratade om hans olika musikprojekt och vad som hänt under sommaren sen vi sist sågs. Vid 5 sa jag hejdå till Ryan och mötte upp Ronnie vid Hötorget för att sedan träffa Patrik, Thomas, Ante och Jonas m.fl. för en plåtning med Jens Assur som Jonas nu jobbar för. Vi skulle spela rundpingis i Gamla Stans vackraste innergård och Jens skulle då plåta inför en marknadsföringsgrej för Stockholm. Efter ett X antal matcher gick jag och grabbarna och käkade och nu är vi äntligen hemma. Ronnie är i extas över Zlatans debut för Barcelona och jag är supertrött. Måste dock prova mina nyinköpta skor en gång till tror jag bestämt. Jag ska försöka få upp några bilder på det jag har handlat i morgon.

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen och mina dåliga musikinlägg för tillfället, men jag har så mycket annat på gång och vill helst inte sitta i flera timmar framför datorn när jag är gäst hos min pojkvän och hans familj. Men jag ska absolut slänga upp ett inlägg i morgon om Ryan och hans band Roxie 77. Dom är riktigt sköna och han vill ha mer publicitet. Så det är väl klart att man ställer upp för en kollega/bekant, eller vad man nu ska kalla honom. Han blev väldigt glad när jag sa att jag har deras låt The Question som ringsignal på min mobil.

Nu vill Ronnie slänga upp ett inlägg på hans blogg också, och jag ska nog lägga mig i sängen och läsa tror jag. Jag kommer nog somna inom kort. Vi hörs i morgon!
over and out

Sorry friends...

... för att jag varit så dålig på att uppdatera här. Jag har haft annat för mig, så jag har inte haft tid att blogga. Resan ner gick bra, fast det var en pärs. Jag satt och kollade på klockan konstant sista timmen, men till slut kom jag fram och då väntade kärleken på mig på perrongen. Vi åkte direkt hem till Rosersberg där Yvonne väntade med middag. Vid 10 hade vi ätit klart och efter det slocknade jag på en gång.

Igår åkte jag in till stan och shoppade lite. Jag hittade så jävla mycket coola grejjer, bland annat guld-leggings, halsband och en jeansväst. Idag ska jag hänga med min polare Micke inne i stan, och då blir det också en del shopping. Vi ska leta efter jeans till mig, en kjol och gärna ett par skor. Stackars han som ska gå omkring med mig på stan. Han kommer absolut ha latdamp innan dagen är över. Nu väntar jag bara på att han ska ringa så jag får åka in till stan någon gång. Jag ska försöka ta en massa bilder idag och lägga upp här på bloggen så ni får se hur otroligt fint väder det är här idag, och självklart vilka upptåg jag och Micke hittar på.

Dagens låt: In Flames - Like you better dead från "Soundtrack to your escape"





over and out





Veckans playlist

Nuså! Nu har jag knåpat ihop en liten playlist på elva låtar som ni nu kan lyssna på med Spotify. Jag har även hunnit med att hänga lite med Sofie ett par timmar. Har inte träffat henne sen midsommar, så det var roligt. Tänkte hinna ta en powernap, men jag vet inte om jag verkligen kommer hinna det. Tåget går halv tre och jag måste hinna sminka mig och handla något ätbart till resan. Men nu åter till playlisten...

Låtarna som är med är:
Journey - Change for the better -  Grym låt, behöver inte säga mer än så

H.E.A.T - Bring the stars
- Jag tycker den här låten är en av dom bästa på deras första och enda platta. De skriver nya låtar för fullt nu, så förhoppningsvis kommer de släppa nytt ganska snart. Och eftersom att jag känner dom så känns det lite som ett måste att någon av deras låtar måste hamna på någon playlist. Det skulle inte förvåna mig om jag slinker in fler av deras låtar framöver eftersom att dom är så himla bra. Lättlyssnad rock och man blir på bra humör. Perfekt!

The All-American Rejects - Gives you hell
- Väldigt bra band. Jag har lyssnat på dom lite till och från i några år nu och den här låten känns lagomt uppkäftig och pampig.

Amy Macdonald - This is the life
- Trots att Amy inte är så mycket rock n roll, så älskar jag hennes musik. Hon skriver bra texter och hennes akustiska gitarr klinkar härligt i varje låt. Singer/songwriter musik är något jag gillar skarpt.

Dead by april - What can I say
- Jag var och såg dom spela under Rockweekend turnéen i våras och innan det hade jag aldrig hört dom. Men jag vart helt fast. Blandningen av growl och skönsång är som ler och långhalm för dom. Deras debutplatta är lysande

Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's
- Den här låten introducerade min bästa vän Emmelie för mig i början på sommaren, och jag lyssnar på den många gånger varje dag. Det måste varit gitarrerna som fick mig på fall och den är himla trallvänlig.

Goo Goo Dolls - Name
- En av Goo Goo Dolls bästa låtar. Det är något med Johnny Rzeznik som gör mig svag. Jag blir som förtrollad av hans gitarr och sång.

L.A. Guns - Never enough
- Riktig gammal hederlig rock. Kommer från början på 80-talet då glamrocken var på ingång i Hollywood. Sångaren Tracii Guns startade sedan Guns n Roses med Axl Rose som då var sångare i Hollywood Rose. Jag verkligen älskar hårdrocken från 80- och tidigt 90-tal.

Sum 41 - With me
- Hörde låten, tro det eller ej, i ett Gossip Girl avsnitt. Jag lyssnade mycket på Sum 41 samtidigt som jag började lyssna på The All-American Rejects för ca fem år sen. Punkrocken finns fortfarande kvar i mitt blod.

Flyleaf - I'm so sick
- Tjejen som sjunger är helt fantastisk. Hon kan blanda growl och sång utan problem. Flyleaf är ett väldigt speciellt band. Det är svårt att sätta dom i en genre.

Angels and Airwaves - The Adventure -
Angels and Airwaves bildades av Tom, fd Blink 182 efter Blinks splittring. De har inte alls samma stuk och jag blev faktiskt positivt överraskad av A&A. Jag hade höga förväntningar och jag blev inte besviken.

Sådär gott folk! Jag hoppas ni gillar mitt potpurri av låtar.

Veckans playlist

Nu ska jag äta lite snabbt, och sen springa till tåget. Vi hörs när jag är i storstan!

over and out

The day has come...

... då jag åker härifrån! Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och lycklig jag är just nu. Så mycket bra saker kommer hända under en och samma dag. Jag får åka ifrån Hellhole, jag får träffa Sofie och förhoppningsvis Ida igen, jag får åka till Sthlm och träffa min pojkvän, hans familj och några kompisar. Jag kommer vara ledig och göra vad jag vill i 1,5 vecka och det har jag verkligen förtjänat. Just nu sitter jag och lyssnar på "Dagens låt" om och om igen. Jag kunde inte hitta någon mer passande låt än denna...

Dagens låt: Journey - Change for the better från "Revelation"



Den spelas högt och jag skuttar omkring och packar och gör mest ingenting när jag inte sitter vid datorn och skriver blogginlägg. Man blir otroligt glad av den. Speciellt när Arnel sjunger.

Rekommendationen jag skulle komma med igår blev som ni kanske märkte inte av. Dels för att jag inte hade så mycket tid och jag var dessutom helt slut efter allt jobb. Jag tänkte rekommendera ett av mina favoritband, som inte ligger i rock genren, utan är väldigt mycket mer metal och massa growl. Sen kommer jag också rekommendera ett par demoband någongång i framtiden. Det finns en risk/chans att jag kommer vara sjukt rastlös nere i Sthlm vissa dagar, så då kommer jag nog blogga massor. Njut av "Dagens låt" så länge!

over and out

Jobb o jobb o jobb

Nu sitter jag här nyvaken och lyssnar på gårdagens rekommendation. Och självklart plattan "Revelation" så jag får höra min kära Arnel sjunga. Haha! Jag hade tårar i ögonen hela deras spelning på Sweden Rock Festival. Det var en helt otroligt mäktig känsla, och det var inte bara jag som grät vill jag lova.

Idag när jag öppnade Spotify så såg jag något nytt bland deras rekommendationer och nyheter. Bowling for Soup har släppt en ny EP. Jag började lyssna på låten som den är uppkallad efter. My Wena. Hahahaha! Om man lyssnar på texten och samtidigt tittar på omslaget så kan man inte hålla sig för skratt. Så härmed utnämner jag den till dagens låt.

Dagens låt: Bowling for Soup - My Wena från "My Wena EP"



Både idag och i morgon jobbar jag 10-timmars pass. Jag är verkligen inte speciellt pepp på det, men på måndag åker jag äntligen härifrån och ner det varmare breddgrader (jag hoppas det är varmare där i alla fall). Så idag blir det inte speciellt mycket bloggande gjort heller. Sorry guys!

P.S: Kommer kanske med en ny, lite annorlunda rekommendation senare ikväll.

over and out

Rekommendation: Journey

Eftersom att jag la upp en bild från Journeys spelning på Sweden Rock Festival så måste jag nu komma med en ordentlig rekommendation. Jag lyssnade inte speciellt mycket på Journey innan Sweden Rock, bara lite smått på några låtar. Men efter SRF var jag helt fast. Musiken är helt fenomenal, och de förmedlar sådan känsla, både på scen och genom studioinspelningar. Steve Perry, Journeys fd. sångare är en klass för sig. Men vad är då Arnel Pineda? Jag gråter nästan varje gång jag hör honom sjunga. Och historien bakom hur han började sjunga för Journey är som en saga...

Journey har bytt medlemmar väldigt många gånger sedan starten 1971. Några sångare kom och gick, fram tills 1979 då Steve Perry äntrade scenen och blev deras sångare permanent. Mitten på 80-talet tog bandet ett paus som kom att vara i cirka 10 år, och efter det ersattes Steve då han skadat sig innan en turné och visste inte när han skulle kunna komma tillbaka. Nya sångare kom och gick, och till slut bestämde sig Neal Schon för att gå ut på internet och hitta dom en sångare. Efter två dagar hittade han en video med Arnel då han spelade med hans dåvarande band The Zoo på en klubb på Filipinerna, där Arnel är född och uppvuxen. Arnel specialicerade sig på Journeys låtar och sjöng dom med bravur, och då var det inget snack om saken. Journey tog kontakt med Arnel och han flög till USA för en audition. 2008 släppte bandet plattan "Revelation" med Arnel som sångare. Där kan vi snacka om A dream coming true...




Har ni inte lyssnat på Journey så är det verkligen dags att göra det.


En av deras mest kända låtar, balladen Faithfully


Det här är en jättebra låt, Seperate Ways, men videon är så SJUKT DÅLIG.
Skrattretande




Så, lyssna och njut! Ni kommer inte bli besvikna ;)

over and out

Äntligen fredag?

Nja, inte direkt. Jag ser inte fram emot helgen, men jag ser fram emot måndagen. Då åker jag ifrån Hellhole, ner till Stockholm innan jag ska vara tillbaka i skolan den 28e. Det kommer bli en tung helg med mycket jobb, så jag kan inte utlova en massa bloggande tyvärr.

Senare ikväll kommer jag med en rekommendation, men för tillfället får ni bara ta del av en bild och "Dagens låt".



Dregen, under Backyard Babies spelning på Gatufesten i Sundsvall 2009.
De levererde, som alltid, och gjorde en jävligt bra spelning. Backyard Babies är inte ett av mina absoluta favoritband, men när det gäller livespelningar så gör de en aldrig besviken.


Dagens låt: Linkin Park - New Divide från "Transformers: The Revenge of the fallen The Album"

 


over and out

Playlist?

Nyheten jag kom med i förra inlägget hade jag inte förväntat mig att posta idag. Jag blev paff när jag läste det, och la upp det direkt på bloggen. Det är väldigt tråkigt att fadern till elgitarren har lämnat oss. Må han få det bra i himlen med Elvis och Jimi Hendrix.

Jag satt precis och funderade på vad jag skulle kunna göra med den här bloggen, och jag kom på en riktigt bra idé. Tycker jag i alla fall. Jag kom nämligen på att jag skulle kunna göra en lite kortare playlist på Spotify och lägga upp länken här på bloggen. Så de som använder Spotify och läser min blogg kan få ta del av den musik jag tycker är bra. Tanken är väl att detta ska ske då och då, kanske en gång i veckan eller något sådant. Typ som en "Veckans playlist". Det ska jag absolut fundera mer på. Om detta kommer ske så kommer jag lägga upp den första på måndag. Då har jag jobbat klart för denna sommar och jag mellanlandar i Sundsvall för att umgås lite med vänner. Ett ypperligt tillfälle att sammanställa en playlist.

För att avsluta detta inlägg bjuder jag på två bilder från 2009 års Sweden Rock Festival



Journey var lätt det bästa bandet under festivalen. Jag grät av lycka, så bra var dom



Emmelie och jag njuter av solen och Captain Morgan i H.E.A.Ts camp

over and out

Rest in Peace, Les Paul

Gitarrlegenden och elgitarrens fader, Les Paul avled igår kväll vid en ålder av 94 år.




Läs mer här: http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2009/08/13/les-paul-guitar-legend-dead-at-94/

over and out

Ny dag, nya tag...

Nä usch... Det blev några öl igår, så jag mår verkligen inte bra idag. Känner mig inte alls pepp på att dra iväg till jobbet och jobba och äta tårta. Förhoppningsvis mår jag lite bättre efter lite mat i magen. Idag har jag faktiskt inte varit så aktiv med musiklyssnandet tyvärr. Jag har mest legat i soffan och försökt sova bort baksmällan. Just nu lyssnar jag på gårdagens rekommendation däremot. MYCKET BRA.

Senare ikväll återkommer jag med smaskiga nyheter, rekommendation eller kanske en liten recension? Time will tell...

Dagens låt: Dead by april - What can I say från "Dead by april"




over and out

Rekommendation: Goo Goo Dolls

Jag kommer ihåg allra första gången jag hörde en låt med Goo Goo Dolls. Jag var då cirka 17 år gammal och hade precis avslutat veckans musiklektion på gymnasiet. Jag och Anna satt kvar och spelade gitarr tillsammans och lyssnade på en skiva hon bränt ut med en massa blandade låtar. Bland låtar med bland andra Green Day, hör jag toner som går genom mina öron och rakt in i mitt hjärta. Det var den akustiska versionen av Iris. Sen den dagen har den låten varit min favorit. Iris är skriven till filmen Änglarnas Stad med Meg Ryan och Nicholas Cage, efter att Goo Goo Dolls fick se filmen i smyg långt innan alla andra och blev tillfrågade att skriva en låt till filmen. Med ganska konstig text var det himla svårt att förstå vad Johnny Rzeznik sjunger om, men efter ett tag såg jag även filmen som låten är skriven till och alla pusselbitar föll på plats. Ovillkorlig kärlek.

Nu har jag svårt att hålla tillbaka tårarna när jag hör Iris, den är så oerhört vacker. Ända sen dess har jag älskat Goo Goo Dolls. De har gjort massor av bra låtar som t. ex. Slide, Name, Sympathy, Black Balloon m. fl. De har en skön känsla i deras speciella rock. Har ni missat detta tremannaband är det verkligen dags att börja lyssna nu.






Ni får jättegärna komma med åsikter och tips om musik!

over and out

God afton gott folk!

Nu har jag flyttat min blogg från bloggagratis.se till blogg.se. Jag insåg att detta byte skulle gynna min blogg oerhört, så jag tvekade inte en sekund.

Så vad ska den här bloggen handla om då? Jo, jag tänkte byta inriktning lite nu när jag bytt sida och "kostym" och allt. Från och med nu ska jag skriva massor om musik. Allt från musiknyheter till recensioner och rekommendationer. Det är inte helt omöjligt att något inlägg om tv-serier eller filmer hamnar här med. Det är ju faktiskt en blogg om livsstil också. "Dagens låt" kommer självklart fortsätta, då jag vet att denna underbara idé som jag började med i förra bloggen, gjorde så att andra bloggare använde sig av samma sak. Det känns bra att veta att jag kommer med bra idéer ibland.

Jag har en hel del saker att skriva om som ni får gotta i er ni, men det kommer senare ikväll. Nu är det dags för kebabrulle á la Sylos och sen glass á la Ben & Jerrys Bohemian Raspberry.

Stay tuned, ikväll kommer det i alla fall ett fenomenalt musiktips!

Dagens låt: Goo Goo Dolls - Before it's too late från "Transformers: The Album"


over and out

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0